Toegang tot een geblokkeerd apparaat verkrijgen

Wanneer u Apparaatcontrole configureert, kunt u de toegang tot een apparaat voor uw werk per ongeluk blokkeren.

Als Kaspersky Security Center niet in uw bedrijf is geïmplementeerd, kunt u toegang tot een apparaat verlenen via de instellingen van Kaspersky Endpoint Security. U kunt bijvoorbeeld het apparaat aan de lijst Vertrouwd toevoegen of Apparaatcontrole tijdelijk uitschakelen.

Als Kaspersky Security Center in uw bedrijf is geïmplementeerd en er is een beleid toegepast op de computers, kunt u toegang tot een apparaat verlengen via de Beheerconsole.

Online modus voor het verlenen van toegang

U kunt alleen toegang verlenen tot een geblokkeerd apparaat in de online modus als Kaspersky Security Center in het bedrijf is geïmplementeerd en een beleid op de computer is toegepast. De computer moet verbinding kunnen maken met de Administration Server.

Met deze stappen kunt u toegang in de online modus verlenen:

1. De gebruiker stuurt de beheerder een bericht met een verzoek om toegang te krijgen.
  2. De beheerder voegt het apparaat aan de lijst Vertrouwd toe.

U kunt een vertrouwd apparaat toevoegen in een beleid voor de beheergroep of in de lokale programma-instellingen voor een individuele computer.

3. De beheerder updatet de instellingen van Kaspersky Endpoint Security op de computer van de gebruiker.

Schema voor het verlenen van toegang tot een apparaat in de online modus

Offline modus voor het verlenen van toegang

U kunt alleen toegang verlenen tot een geblokkeerd apparaat in de offline modus als Kaspersky Security Center in het bedrijf is geïmplementeerd en een beleid op de computer is toegepast. In het gedeelte Apparaatcontrole van de beleidsinstellingen moet het selectievakje Allow requests for temporary access ingeschakeld zijn.

Als u tijdelijke toegang tot een geblokkeerd apparaat moet verlenen maar het is niet mogelijk om het apparaat aan de lijst Vertrouwd toe te voegen, kunt u toegang tot het apparaat in de offline modus verlenen. Op deze manier kunt u toegang tot een geblokkeerd apparaat verlenen, zelfs als de computer geen netwerktoegang heeft of als de computer zich niet in het bedrijfsnetwerk bevindt.

Met deze stappen kunt u toegang in de offline modus verlenen:

1. De gebruiker maakt een bestand met de toegangsaanvraag aan en verstuurt het naar de beheerder.
  2. De beheerder maakt een toegangssleutel op basis van het bestand met de toegangsaanvraag en verstuurt deze sleutel naar de gebruiker.
  3. De gebruiker activeert de toegangssleutel.

Schema voor het verlenen van toegang tot een apparaat in de offline modus